Referenties

Hieronder treft u een aantal referenties aan die opdrachtgevers, collega's en relaties. 

Gemeente Stadskanaal  (November 2017 - Oktober 2020)


Gert-Jan van der Zanden

Gert-Jan van der Zanden

Gemeentesecretaris/algemeen directeur bij Gemeente Stadskanaal

16 juni 2020

Fred combineert een aantal eigenschappen, waardoor hij voor en met ons team Werk op een succesvolle wijze mooie resultaten heeft bereikt. Hij is inhoudelijk sterk, maakt heldere analyses en weet vervolgens slim toe te werken naar de gewenste oplossing. Daarbij heeft hij oog voor de belangen van de organisatie, de medewerkers met wie hij de klus klaart en de samenwerkende partners. Niet onbelangrijk; Fred geeft op een sympathieke manier invulling aan zijn opdracht.

Karel Bakker

Karel Bakker

Werkgeversadviseur gemeente Stadskanaal / Project manager / Jobhunter

1 juni 2020

Fred kwam in een zeer roerige tijd als teamleider bij de gemeente Stadskanaal. binnen een tijdsbestek van een jaar heeft hij van het team werk een stabiel team gemaakt. Hij moest daarbij vaak beslissingen nemen die mensen raakten, maar heeft nooit het team of de mens uit het oog verloren. steekwoorden passend bij Fred: Teamplayer, zeer kundig, vooruitstrevend, people manager maar bovenal een manager midden in het team die staat voor zijn mensen en ze niet laat vallen.

Annemiek Dijkstra

Annemiek Dijkstra

HR-adviseur | HRM | Advies | Mobiliteit | Opleiding en Ontwikkeling | Werving en Selectie | Verzuim |

29 juni 2020, Annemiek heeft met Fred samengewerkt, maar in verschillende groepen

Fred is de afgelopen jaren teamleider Werk geweest bij de gemeente Stadskanaal, hij heeft rust gebracht binnen het team en aan de ontwikkelingen gewerkt. Hij is resultaatgericht, heeft een sterke focus, is verbindend en heeft kennis van zaken. Daarnaast is Fred goed georganiseerd en strategisch waar hij de visie (inspireren, motiveren en enthousiasmeren) heeft neergezet en dit heeft geïmplementeerd. Hij zet medewerkers in hun kracht en hij staat voor zijn team. Fred weet in een korte periode het verschil te maken. Ik heb de afgelopen jaren heel prettig met Fred samengewerkt.

Anitha Prins

Anitha Prins

Klantmanager werk bij Gemeente Stadskanaal

3 juni 2020,

Ik heb Fred leren kennen als een zeer kundig iemand, altijdenthousiast en erg betrokken bij het wel en wee van demedewerker. Hij is gedreven om doelen daadwerkelijk terealiseren.

 

Gemeente Noordenveld (Maart 2016 - December 2018)

 

Greta Hoving

Greta Hoving

Strategisch Manager bij Gemeente Noordenveld

28 december 2018

Fred Borchers: energiek, doortastend, optimistisch, slim,resultaatgericht. Materiedeskundig en specialist op het terreinvan WSW en (opheffen) gemeenschappelijke regelingen. Eenbetrouwbare en gedegen adviseur!

Marinus van der Wal

Marinus van der Wal

Directeur/Gemeentesecretaris gemeente Noordenveld

24 december 2018

Fred is een betrokken en deskundig persoon, nauwgezet enaccuraat. Het was een genoegen met hem te mogensamenwerken.

Michel Wolf

Michel Wolf

Financieel adviseur bij Gemeente Groningen

7 januari 2019

Afgelopen periode heb ik samen met Fred Borchers een mooi project succesvol afgerond. Het doel was om de Sociale Dienst weer te integreren bij gemeente Noordenveld en deze Gemeenschappelijke Regeling op te heffen. In diezelfde periode heeft gemeente Noordenveld, ca 50 medewerkers van Novatec in dienst genomen en hebben we een dienstverleningsovereenkomst afgesloten om ook in de toekomst gebruik te kunnen maken van een groep enthousiaste medewerkers. Dit is gelukt, mede door de kennis & kunde van Fred. Hij is als projectleider in staat om op cruciale momenten de vaart erin te houden, besluiten nemen en mooie resultaten te behalen. Ik heb ervaren hoe een goede projectleider het verschil kan maken. Fred, bedankt voor de gezellige en leerzame periode. Heel veel plezier met je nieuwe klus in gemeente Stadskanaal. Michel Wolf

Gemeente Appingedam   (April 2016 - Januari 2017)

 

 

 

Yvonne Roseboom

Yvonne Roseboom

Project- & programmamanager/interim/adviseur bij PRO-MPT Interim Management & Consultancy (eigenaar)

21 december 2016

Alle lange tijd kennen Fred en ik elkaar maar tot samenwerken kwam het pas in dit jaar. Namens de gemeente Appingedam heb ik Fred ingehuurd om de fusie tussen de intergemeentelijke sociale dienst en het werkvoorzieningsschap in de DAL-regio voor te bereiden. Met zijn jarenlange ervaring in deze wereld en zijn drive om een mooi resultaat neer te zetten, is hij aan de slag gegaan. Met als eindresultaat dat de gemeenteraad heeft ingestemd met de fusie! Daarbij is Fred voor mij en voor zijn collega's gemakkelijk aanspreekbaar en altijd bereid te helpen. Fred, dank voor je collegialiteit, je inzet en je kunde. We komen elkaar zeker weer tegen!

 

 

Gemeente De Wolden en Hoogeveen (Juli 2015 - Februari 2016)

 

Emile Sanders

Een duidelijke vooruitstrevende manager met een bak aan ervaring die in staat is lange lijnen kort te maken, dat is wat je kunt verwachten van Fred. Fred vervulde met verve de rol van (interim) afdelingshoofd werk- en re-integratie bij de samenwerkingsorganisatie De Wolden en Hoogeveen. Fred was voor mij een benaderbare leidinggevende. Helaas heb ik slechts 6 maanden samen met hem mogen werken. Ik was onder de indruk hoe Fred in staat was de gemeentelijke visie over te brengen en hier zijn “eigen sausje” aan toe kan voegen. Fred heeft een zakelijke benadering maar geeft voldoende ruimte voor de menselijke kant. Kortom een werkgever hoeft zich geen zorgen meer te maken met Fred aan het roer.

 

Gert Molema

Nadat ik Fred al kende vanuit de periode dat hij als (senior-)beleidsmedewerker verbonden was aan gemeente De Wolden, heb ik nu ongeveer een half jaar met hem mogen samenwerken binnen het managementteam van de eenheid Dienstverlening & Activering van de Samenwerkingsorganisatie De Wolden/Hoogeveen. In die periode hebben we elkaar beter leren kennen en elkaar ook leren waarderen. Fred heeft mij o.a. laten zien hoe je ook met bestuurders kunt omgaan en heeft hij een mooie rol gespeeld in de totstandkoming van de personeelsbegroting van de gehele eenheid, alsook in het leiden van zijn eigen team Werk & Re-integratie. Hij gaat op een ontspannen wijze met medewerkers en collega's om, laat hen in hun waarde en stimuleert hen om hun creativiteit en talenten te gebruiken. Al met al was het prettig om met Fred samen te werken.

 

Jose de Korte

Ik heb een half jaar mogen samenwerken met Fred, in een vrij hectische periode met veel veranderingen op de afdeling. Ik heb Fred leren kennen als iemand die je vrijelijk de beschikking geeft over zijn kennis, kunde en ervaring. Die iedere vraag probeert te beantwoorden en niets uit de weg gaat het gaat om het in hun kracht zetten van de medewerkers. Fred maakt een praktische vertaalslag van beleid naar de werkvloer en brengt verbinding. Daarnaast is Fred een prettig persoon om mee te sparren en te werken. Zijn gevoel voor humor en positieve werkhouding helpen daar zeer zeker bij

 

Els Obbema

Als Teamcoach van de afdeling Werk & Reintegratie heb ik, een korte, maar hele fijne samenwerking gehad met Fred. Hij weet als geen ander beleid en uitvoering samen te brengen. Dit is heb ik als prettig en ervaren en het heeft mij erg geholpen voor de aansturing richting de uitvoering. Ook is Fred een fijne persoonlijkheid en neemt verantwoordelijkheid als Hoofd van de afdeling. Tevens is hij ontzettend goed met cijfers en deze op een heldere manier in kaart te brengen zodat zowel de uitvoering als de politiek er wat aan heeft en inzicht verschaft in hoe het er voor staat. Hij is ook erg gedreven in zijn werk en wil de klus tot wen goed einde brengen.


Gemeente Zwolle (2012 - 2015)

 

Frans Kuijpers,

adviseur bedrijfsvoering sociaal domein at gemeente Zwolle.

Fred heeft van begin 2012 tot eind 2015 bij de gemeente Zwolle gewerkt als projectleider voor de invoering van de participatiewet. Hij heeft zich daarbij met name bezighouden met de wijziging van de governance structuur rondom het Sw-bedrijf Wezo NV en de transformatie van de Wsw waaronder de invoering van een nieuw inkoopmodel.

Fred is een deskundig en energiek persoon die resultaatgericht werkt. Hij neemt bestuurders en medewerkers mee in de veranderingen en weet daardoor draagvlak te creëren. Fred is inhoudelijk zeer goed ingevoerd in participatiewet en heeft een duidelijke visie over hoe mensen met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden.

Ik kan Fred van harte aanbevelen bij Sw-bedrijven en gemeenten die voor een grote uitdaging staan om de transformatie op het terrein van de participatiewet vorm te geven en daarbij deskundige ondersteuning kunnen gebruiken.  18 december 2015

 

Marijke de Boer

Beleidsadviseur at Gemeente Zwolle

Fred heeft mij in 2012 een halfjaar vervangen tijdens mijn verlofperiode in de functie van beleidsadviseur Wsw. Na mijn terugkeer is hij tot december 2015 bij de gemeente Zwolle werkzaam gebleven voor een aantal projecten op het gebied van de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening. In de periode hebben wij nauw samengewerkt.

Fred heb ik leren kennen als een toegewijde beleidsprofessional binnen het sociaal domein. Sterk op (beleids)inhoud en in (bestuurlijke en collegiale) relaties. Hij heeft twee complexe projecten (opheffing van een gemeenschappelijke regeling en een aandelenoverdracht) binnen de afgesproken periode tot een goed einde gebracht. Ik heb Fred ervaren als zeer collegiaal en resultaatgericht. Ik kan hem van harte aanbevelen!  4 januari 2016


Gemeente De Wolden (2012 - 2015)

 

Harmieke Paters-Metselaar

Senior communicatieadviseur at Gemeente Oldebroek

In de laatste jaren dat ik bij de gemeente De Wolden werkte, organiseerde ik samen met de projectleiders de communicatie over het Sociaal Domein. Een omvangrijke prachtige klus! Fred weet ontzettend veel over - onder meer - de Participatiewet en zette zijn strategische kennis en kunde op zeer plezierige wijze in. Een prettige collega die kan verbinden! Ik wens hem veel succes in zijn loopbaan en ik hoop hem natuurlijk weer tegen te komen in de omgeving van Zwolle!

11 mei 2015

 

 

Bert Jansen

Interim beleidsadviseur Sociaal Domein

Met Fred Borchers heb ik nauw samengewerkt in de gemeente De Wolden. Hij is is een professional op het gebied van (arbeids)participatie. Bovendien een collegiaal en sportief mens.

Bert Jansen. 28 april 2015

 

Anne-Marie Hofstede

Hofstede Advies&Management

 

Ik heb de eer gehad om samen met Fred te mogen werken bij de gemeente De Wolden. Een collega met veel kennis van zaken (zeker waar het arbeidsmarktbeleid en Wsw betreft), gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bovenal een zeer collegiale collega. Ik durf Fred zonder aarzelen aan te bevelen. 20 november 2014


Gemeente Bedum, Winsum & De Marne (2009 -2012)

 

Ernst Ottens, Afdelingshoofd Sociale Zaken en Werk De Marne & Winsum

 "In het kader van de integratie van Sociale Zaken van de gemeente Bedum met de Sociale Zaken en Werk van de gemeenten De Marne & Winsum heb ik samengewerkt met Fred Borchers. Fred heeft zeer veel kennis van het beleidsveld Sociale Zaken c.a. en brengt dat op alle onderdelen in. Dat kan als beleidsmedewerker, interim-leidinggevende en/of projectleider of in meer staf en/of ondersteunende taken. Daarnaast is hij resultaatgericht. Dat zorg ervoor dat hij, en daarmee ook de organisatie deadlines haalt. De planning voor de implementatie van een nieuw systeem én de inhoudelijke implementatie zijn bij hem in vertrouwde handen. Degene die hem inhuurt heeft er een goeie aan, maar degene die tegenover hem of zijn opdrachtgever staat, heeft de handen aan hem vol. Hij is vasthoudend, loyaal aan zijn opdrachtgever, een doorzetter en kent zijn terrein tot op detailniveau."

 

Robert Bolt, Gemeentesecretaris Gemeente Winsum

“Fred is meerdere malen voor de BMW-gemeenten aan het werk geweest. Het feit dat hij geregeld ingeschakeld wordt, zegt genoeg. Fred is een professional die met toewijding zijn werkzaamheden verricht,”November 27, 2011

 

Peter Meijer, Hoofd afdeling Middelen gemeente Bedum

“Ik heb een aantal jaren met Fred mogen samenwerken bij de gemeente Bedum. Naast het feit dat ik Fred heb leren kennen als een prettige persoonlijkheid, is hij een toegewijd professional met veel verstand van zaken. Hij is dan ook niet voor niets veelvuldig door de gemeente Bedum ingehuurd in de afgelopen jaren.”November 30, 2011

 

Jasper Japink, Werkcoach Werkplein Noordwest Groningen (Winsum)

Fred staat voor mij vooral voor afspraak = afspraak. Je kunt van hem op aan en is een goede gesprekspartner. Daarnaast weet Fred de grote lijnen te bewaken wanneer er op detail wordt gesproken. De samenwerking is in de circa afgelopen 1,5 jaar wisselend geweest qua frequentie, maar is mij goed bevallen! Fred kan ik dan ook met plezier aanbevelen voor een project / opdracht in het middenmanagement. Jasper Japink” December 2, 2011

 

Dennis Bok, Adviseur sociale zekerheid (via SHMC) gemeente Bedum 

“De afgelopen twee jaar heb ik een aantal uren per week samengewerkt met Fred in de gemeente Bedum. Beiden op basis van inleen. Fred ken ik als een nuchtere noorderling met kennis van zaken op zijn terrein. Zodoende is hij zondermeer een aanwinst voor de gemeente Bedum geweest.” November 29, 2011

 

 

 

Henk Nijmeijer

Directeur IGSD Steenwijkerland en Westerveld 

"Fred is een arbeidsmarktspecialist in de meest brede zin van het woord.

Met weinig aansturing en een sterk zelfstartend vermogen gaat hij met een complex vraagstuk voortvarend aan de slag.  

Hij is resultaatgericht en heeft daadkracht en het vermogen te improviseren en te experimenteren (pioniersgeest). Hierbij vergeet hij niet zijn omgeving te informeren en eventueel te instrueren. Fred is functioneel en zakelijk, zonder een sociale band met de omgeving te veronachtzamen.   

Fred weet zich nieuwe wet- en regelgeving snel eigen te maken en om te zetten in een plan van aanpak, toegespitst om de lokale of regionale situatie. Fred bezit een ruim conceptueel denkvermogen en kan, samen met een pragmatische inslag, op alle niveaus in een organisatie op een constructieve wijze communiceren. Zijn denktrant is vaak gericht op ontwikkeling, verandering en innovatie.

Een Europese aanbesteding in het kader van reintegratie is goed aan hem besteed door zijn nuchtere en zakelijke aanpak.

Ook heb ik Fred leren kennen in de rol van leidinggevende. In de rol van teamleider is hij in staat om eventueel een brug te bouwen tussen uitvoering en directie. Fred kan soms wat eigenwijs overkomen, maar is daar goed op aanspreekbaar."

Referentiedatum : september 2009

 

Bernard Jansen

Afdelingshoofd Welzijn, gemeente de Wolden

“Fred heeft ruim een half jaar voor ons gewerkt. We hebben hem leren kennen als een betrokken, hardwerkende en creatieve collega. De samenwerking met hem is prettig en constructief. Fred is bij ons in belangrijke mate verantwoordelijk geweest voor een herziening van het reintegratiebeleid. Zijn werk kenmerkt zich door het nemen van initiatief in het zoeken naar zo eenvoudig mogelijke oplossingen voor de beleidsvraagstukken vanuit zowel het klant als consulentperspectief. Fred is gewoon een vakman die je regelmatig even kritisch naar je beleids- en werkprocessen moet laten kijken.” 

Referentiedatum : augustus 2009

 

Koos Blaauw

Interim afdelingshoofd Werk, gemeente Emmen

“Fred heeft in de gemeente Emmen de aanbesteding van reintegratietrajecten begeleid. Zijn aanpak daarbij kan het beste worden samengevat als zeer professioneel. Het proces maakt hij inzichtelijk en hij is op de hoogte van alle stappen in de aanbesteding. Daarnaast is hij communicatief vaardig en een plezierig persoon om mee samen te werken.”

Referentiedatum : augustus 2009

 

 

Netwerk contacten

Renate Veenstra, Teamleider Werk, ISD Noordenkwartier

“Ik ken Fred sinds enkele jaren uit het netwerk werkzaam in de sociale zekerheid. Bij diverse bijeenkomsten viel mij altijd op dat Fred goed in staat is om met een kritische blik naar situaties, vernaderingen en concepten te kijken en daarover scherpe vragen te stellen cq opmerkingen te maken. Altijd met respect en integriteit! In de omgang vind ik Fred een sociale, enthousiaste en open collega.”November 30, 2011

 

Bart Kruizinga, Voorzitter Toer’80

“Vanuit mijn nevenfunctie als vz van FTC Toer '80 (www.toer80.nl) hierbij een aanbeveling voor medebestuurslid Fred Borchers. Niet alleen zijn enthousiasme werkt motiverend, ook zijn 'zakelijk inzicht' is een meerwaarde binnen onze club. Daarnaast is hij als relatiemanager naar sponsors een welkome aanvulling van het bestuur” November 29, 2011

 

Claudia Doek, 

Accountmanager re-integratie gemeente Coevorden

Ik heb Fred leren kennen tijdens zijn werkzaamheden voor verschillende gemeenten op het gebied van sociale zaken. Ik ken Fred als kritisch en alert. Fred is gedreven en heeft kennis van zaken.

December 3, 2011

Harry Dekkers, Teamleider gemeente Steenwijkerland  

“Ik ken Fred als betrokken, zakelijk en werkend vanuit de inhoud.” November 27, 2011

 

Henk Ananias, Manager Sociale Dienst Stadskanaal

“Heb een aantal jaren mogen samenwerken met Fred Borchers, dit is een voorrecht geweest. Een bijzonder prettig collega, fijne vent, maar bovenal een creatief professional. Kan Fred meer dan aanbevelen. Met Fred haal je de top in huis” November 28, 2011 

 

Bram Heeklaar, Eigenaar/directeur Ergo Noord

“Met Fred Borchers hebben wij als Ergo Noord sinds meer dan 10 jaar regelmatig samengewerkt. Wij kennen hem als een deskundige, creatieve en inventieve partner met de gave van "luisteren en doen". Hij motiveert mensen, organiseert en "steekt ook zelf de handen uit de mouwen". Ik beveel hem graag aan.”November 27, 2011

 

Heeft u met Fred Borchers samengewerkt en wilt u hem aanbevelen dan stellen wij het zeer op prijs als u het contactformulier invult of een recommondation plaatst op de LinkedIn pagina van Fred Borchers.